torsdag 31. mars 2011

Tandoorikylling med salat.

I dag var det tid for nytt barselstreff hjemme hos meg. Jeg er så heldig at jeg går hjemme samtidig med to av mine beste venninner. Skulle jo nesten trodd det var planlagt, men etter 8 år med prøving kan jeg jo ikke akkurat si at gutten min kom etter planen :-)

Jeg elsker indisk mat og ble fristet av denne fra Wenches Kjøkken.


Kyllingen er delt og spiddet på grillspyd som har ligget i vann i en halv time. Så marinerte jeg dem enkelt i tandoorisaus laget av en pose med ferdigblandet krydder, før jeg stekte dem i panna. Enkelt skal det være på en torsdags formiddag.

Naanbrød smaker deilig til all indisk mat.

Salaten består av forskjellige småbladete salater, tomat, agurk og fetaost.  Jeg serverte raita til, laget fra pose og det smakte ikke godt så vi brukte heller chili/mangodressing fra idun.


Bollen som salaten ligger i har jeg nesten ikke fått brukt enda. Er så fornøyd med kjøpet mitt. Den er laget av pottemaker Simonsen i Langgata, Sandnes etter bestilling fra meg. Han har i utgangspunktet ikke så store boller med denne typen glasur, men laget det gjerne på bestilling. Gleder meg til å bruke den i sommer.


onsdag 30. mars 2011

Uteliv i mars

Min lille solstråle har aldri vært så strålende når han skal legge seg, så vugging av vogn er nødvendig for å få han til å sove. I vinter har det vært både kaldt og surt å stå ute i vinden, men nå er det jo bare herlig å komme ut.




I dag tok jeg med meg strikketøyet ut, mens jeg med erfaren fot vugget vognen :-) Jeg er ingen strikkerske så det går tregt, men snart er dette Mor Signe teppet til gutten ferdig.




 
Vi bor rett ved en flyplass, og mens jeg så dette flyet passere så begynte jeg å glede meg veldig....


.....for i går kom passet til minstemann i posten og vi er klar til å reise på barseltur til kongens by, København :-) Tre damer, og tre babyer på tur. Jeg gleder meg masse og synes det skal bli spennende. Hva tror dere går gjennom hodene til de dresskledde mennene som står klare for jobbtur når vi tre møter opp med babyene på magen.




tirsdag 29. mars 2011

Vårsol på terrassen

I dag våknet vi til deilig vårsol her i Mettepippheimen. Selv om gradestokken ikke kryper særlig langt opp, og vinden bet i ansiktet da jeg og gullklumpen gikk til helsestasjonen idag varsler solen om det som kommer. Jeg elsker overgangen mellom årstider. Forventningen om det som kommer.

Inne er det flytting som gjelder, men på balkongen er det vår :-)




Jeg giver mitt dikt til våren

Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910)

Jeg giver mit Digt til Vaaren,
skjøndt endnu den ej er baaren,
jeg giver mit Digt til Vaaren
som Længsler til Længsler lagt.
Saa slutter de to en Pagt —-:
at lokke paa Sol med Liste,
saa Vinteren Nød maa friste,
at slippe et Kor af Bække,
saa Sangen ham maa forskrække,
at jage ham ud af Luften
med idelig Blomsterduften, —-
jeg giver mit Digt til Vaaren!







Etter to sviende sprøytestikk i gullklumpens lår, og høylytte protester, gikk vi innom butikken og handlet med oss nye inspirerende interiørmagasiner til å ta med hjem.  I dag er det akkurat en måned til vi flytter til vårt nye hjem. Jeg gleder meg uendelig mye.





 Fine dagen!

lørdag 26. mars 2011

Drømmen om sommer

I dag våknet vi til en deilig vårdag. Sol fra skyfri himmel. Selv om gradestokken nærmet seg null, så er det lett å overse for en som drømmer om vår.

Halfdan Sivertsen sier det slik:

"Det e'ke våren du elska mest, men løftan som han gjer
Om lyset fra ei sommersol som aldri ska gå ner"

Jeg tror han har mye rett i det. Helt fra jeg bytter ut de røde julegardinene med de lyse, hvite og pynter bordet med vakre og fargerike primula så drømmer og fantaserer jeg om sommer.

Når sommerdrømmene fyller hele meg finner jeg frem en deilig bok som vi fikk i bryllupsgave. Boken heter sommerlys og setter meg alltid i stemning.


Boken er en av de mange kokebøkene til Hensley, Hensley og Løwe, og jeg har flere av dem i samlingen min. Men denne er den jeg er gladest i.

Nå tar jeg meg selv i å drømme om dager på den nye terrassen min, og å kunne gå barføtt i gresset mitt (håper der er mer gress enn mose ) Jeg har lengtet sånn etter gressplen de siste årene at jeg seriøst vurderte å plante gress i krukkene mine på balkongen i fjor.

I midt hode skinner alltid solen i min nye hage...... :-)

torsdag 24. mars 2011

På tide å børste støv av denne bloggen

Da jeg startet denne bloggen var det fordi jeg hadde behov for å flytte tankene vekke fra prøverøring og andre slitsomme prosjekter. Men så skjedde det at vi ble gravide og hodet kun var opptatt av en ting. Da var det jammen ikke lett å blogge om mat, interiør og andre hverdagslige ting.

Men nå er gutten endelig kommet, vi er en familie, og vi har kjøpt en del av et vertikaldelt hus som vi flytter inn i 29 april. Da passer det jo veldig godt å tørke støv av denne bloggen. Har brukt kontoen litt i det siste når jeg har vært inne hos andre flotte bloggere, men nå er tiden inne for å blogge fra mitt liv.

Her er bilde av vårt nye hjem:


Jeg må innrømme at jeg gleder meg alle mest til å endelig få hage. Det har jeg drømt om i mange år. Hagen er ikke stor som dere ser, men akkurat passe. Den grenser også til et ganske stort friområde så det blir boltrerom nok for gutten vår. 

I hagen er det plantet tre frukttrær. Fikk vite på kontraktsmøte at det er tre plommetrær av typer Opal.


Det er vel kanskje litt i overkant med tre trær av samme sort, så det spørs om ikke vi skal fjerne ett eller to av dem.

Det som ikke viser på bildet er at foran den lille hytten (som har innlagt strøm- oh joy) så står det et magnoliatre, de vakre blomstene som blomstrer på bar pinne. Da vi var der på visning kunne vi se at det var fullt av knopper på treet. Herlig.

Jeg kjenner at jeg gleder meg allerede, selv om vi nok ikke kommer til å sette igang store hageprosjekter i år er det jo lov til å drømme. I drømmehagen min har det alltid vært plass til disse:
Velduftende syrin- om sommeren hjemme hadde vi alltid et vindu åpent. Utenfor dette vinduet stod et syrintre, derfor luktet det alltid syrin hos oss på forsommeren. Da jeg underviste på en skole på bygda stod det et slikt tre utenfor klasserommet vårt. Da ble jeg minnet på den gode følelsen av sommer igjen. Av alle drømmer for hagen så er syrintre den viktigste.


Blodlønn- av typen dverg på vite. Fantastisk mot alt det grønne.

Hengende kirsebærtre- blir ikke 17 mai bilder i vår familie uten....

Disse blomstene elsket jeg som barn. De heter vel egentlig løytnantshjerter, men har alltid gått under navnet hjertedrypp hos oss.

Spirea blomstrer også vakkert om våren.

Erterblomster lukter deilig. Jeg la merke til at det var festet espalier på hytten. Kanskje en rad med erterblomster der gjør susen.

Rabarbra- ikke så vakker plante, men hvem kan motstå rabarbrapai med is?





Det er nok ikke plass til alle trærne som jeg ønsker, men kanskje jeg kan gi det i gave til damen som eier fremsiden av huset? Hun eier også alle bedene som ligger ned mot veien, og ved inngangen til huset. Heldigvis ser det ut som om hun er glad i hagearbeid. For på tross av visning i februar var alle bedene hennes helt perfekte :-)



Jeg gleder meg.

 

søndag 20. mars 2011

Give aways

Her linker jeg til give aways hos andre bloggere.





Hobbyvimsa har en søt trekning den 25 september